foto's

Hieronder vind je een overzicht, met foto's, van onze voorbije activiteiten :

  2012  |  2011  |  2010  2009  2008  |  2007  |  2006


Gezelschapsspelnamiddag 01 april 2012 : Terwijl het hele land in de ban was van Vlaanderens mooiste en Tom Boonen al zijn krachten bijeensprokkelde om als eerste aan te komen bij de eindmeet in Oudenaarde mochten wij een vijftiental enthousiaste kindjes samen met mama of oma begroeten voor onze eerste gezelschapsspelennamiddag.

Onder leiding van een aantal mensen van spellenclub “Incognito” kon kennisgemaakt worden met een aantal leuke en vooral onbekende spelletjes.

Er was een ruim aanbod. De kindjes mochten zelf hun keuze maken en met de nodige uitleg hadden ze het reglement nogal vlug onder de knie.
Ook de volwassenen konden zich uitleven !

De foto’s getuigen van een leuke activiteit. Misschien kon de opkomst iets groter zijn, of de ronde hier iets mee te maken heeft blijft een vraagteken, maar onder de aanwezigen werd de wens geuit om dit initiatief zeker nog te herhalen.
Jasper heeft ons zelfs gesmeekt om volgende week maandag al te mogen terugkomen !
 

Lachebekjes 05 november 2011 : Meer dan 100 aanwezigen, kindjes al dan niet vergezeld van ouders of grootouders, konden zaterdagnamiddag genieten van de grappen en grollen van Theater Top uit Oudenaarde.
 

Dauwtrip 04 september 2011 : Ondanks de dreigende regen na een nacht met veel klank- en lichtspel, verzamelden ongeveer 50 vroege, jonge en minder jonge, vogels op het kerkplein te Nokere om deel te nemen aan de 8e editie van onze intussen vertrouwde jaarlijkse dauwtrip.

Onder leiding van Roger, onze trouwe gids doorheen de jaren, maakten we een flinke ochtendwandeling van ongeveer 2 uur doorheen veld en wei.
Intussen werd in de kantine van Sparta Wortegem door onze mannelijke bestuursleden alles in gereedheid gebracht om de moedige stappers te verrassen met een stevig en vooral gezond en gevarieerd ontbijtbuffet.

En of de mannen erin slaagden !
Een glaasje fruitsap of Cava als entrée, gevolgd door lekkere broodjes met allerhande beleg, versgebakken ei met spek, ontbijtgranen, vers fruit, koffie… kortom, voor elk wat wils, we waanden ons in een viersterren hotel ergens in het zonnige Zuiden !

De reacties waren unaniem positief en iedereen keerde tevreden terug !

 

Cabarat Karel Declercq 01 april 2011 : Op 1 april mochten een 100-tal nieuwsgierigen door onze voorzitter Kurt Fonteyne welkom worden geheten op een avondje cabaret Karel Declercq met als thema “België in zijn blootje,een komisch jaaroverzicht”.
Voor de meesten was het een eerste kennismaking met de man waarvan ze de naam tot heden nog nooit hadden gehoord.

De aanwezigen werden getrakteerd op ontspannende humor, gebracht door een Izegemnaar met veel doorzicht, mensenkennis en vooral een héél scherpe blik.

Zich baserend op de gebeurtenissen van het voorbije jaar brengt hij teksten en liedjes doorspekt met humor en zeer veel waarheid. Vooral de politiek en de kerk krijgen het hard te verduren, dankbare onderwerpen in deze tijden.
Bekende figuren imiteren kan hij als de beste, Van Di Rupo tot de koning, Wilfried Martens en Miet Smet, Léonard…

Maar niet alleen de toestand in ons Belgenland licht hij door, ook weet hij het volk te amuseren door in te spelen op plaatselijke toestanden. Vanzelfsprekend steekt hij tijdens de voorbereiding van zijn show zijn licht op bij een contactpersoon en brengt hij als geen ander de verworven informatie naar voor op een wijze die zelfs de grootste zuurpruim tegen wil en dank aan het lachen moet brengen!
Ongelooflijk hoe hij figuren uit het publiek die hij voorheen nog nooit ontmoette een naam geeft omwille van de treffende gelijkenis. Zo meende hij Einstein, Urbanus Van Anus, Zuster Monica, Bart De Wever, Free Souffriau en nog vele anderen te herkennen.

Kortom, we zijn ervan overtuigd dat de aanwezigen zullen terugblikken op een geslaagde avond en met een goed gevoel huiswaarts keerden met hopelijk niet voor eeuwig aangetaste lachspieren !Mosselfestijn 26 februari 2011 : Het was weer een geslaagde editie van het mosselfestijn.
We blikken terug op een geslaagd etentje, allen proefden van de heerlijke mosselen of vol-au-vent.

 

  Sinterklaas op huisbezoek 03 en 04 december 2010 : Gewoontegetrouw trok de grote kindervriend samen met Zwarte Piet en zijn chauffeurs op pad om een bezoekje te brengen aan wel 95 kindjes van onze afdeling. De brave man en zijn gezelschap trotseerden wind en hevige sneeuwvlagen om toch maar al die kinderhartjes blij te maken. Gemakkelijk was het niet maar toch lukten ze erin om alle beloofde bezoekjes af te leggen.
En het loonde de moeite !
Moe maar voldaan om zoveel kindervreugde keerden zij terug naar warmere oorden, nu al uitkijkend naar volgend jaar !
Bedankt Sinterklaas, Zwarte Piet en niet te vergeten de chauffeurs !!
Enkele foto’s getuigen van het welslagen van deze activiteit !

 

  Theater Top "Meerminnetje" 13 november 2010 : Het werd leuk daar in de gemeentezaal op een stormachtige zaterdagmiddag.
Ruim 50 à 60 kindjes tussen 3 en 12 jaar, al dan niet vergezeld van ouders of grootouders, genoten met volle teugen van het poppenspel, op artistieke wijze vertolkt door Theater Top uit Oudenaarde.
Geboeid leefden de kinderen mee met de belevenissen van Aqua die, als baby geboren, werd veranderd in een meermin en bij het volwassen worden gefascineerd raakt door de mensenwereld.
Het werd een waterval aan knotsgekke poppen, acteurs, video, schimmen en leuke voertuigen.
Zelfs Eddy De Walvis was van de partij !

De foto’s liegen er niet om, het optreden werd gesmaakt door jong en oud !
 

  Vertelnamiddag Marc De Bel 09 oktober 2010 : Op zaterdag 09-10-10, een prachtige nazomerdag, was Marc De Bel te gast in het Rozenhof te Petegem voor een vertelnamiddag.
en vijftiental kindjes kwamen af op onze uitnodiging en genoten samen met enkele mama’s of papa’s van het natuurlijke verteltalent van Marc De Bel.
Deze schrijver is met voorsprong de bekendste en populairste Vlaamse kinderauteur. Zelf in hart en nieren een kind gebleven, kan hij zich perfect verplaatsen in hun leefwereld. Zo vertelde hij dat hij jarenlang voor de klas stond als Meester Marc en op die manier heel goed weet hoe kinderen in elkaar zitten.
Wie de boeken reeds las, weet dat de onderwerpen soms ernstig zijn, zoals milieuvervuiling of kindermishandeling, maar door de humor wordt de ernst gerelativeerd. Zij taalgebruik is speels en lijkt op dat van kinderen terwijl hij niet bang is om schuttingtaal te gebruiken.
Ongeveer anderhalf uur kon Marc de kinderen boeien met zijn fantastische verhalen waarbij alle oogjes aandachtig op hem waren gericht en hij regelmatig een schaterlach kon opwekken. De namiddag werd afgesloten met een vragenronde waarbij de vingertjes spontaan de hoogte in gingen en Marc op elke vraag een antwoord gaf. Er was gelegenheid tot aankoop van boeken die meteen konden gesigneerd worden door de schrijver himself.
Voortgaande op de reactie van de kindjes en een aantal ouders werd deze activiteit zeker gesmaakt !
 

  Gewestwandeling Michelbeke 26 september 2010 : Jammer voor de organisatoren moest de jaarlijkse gewestwandeling dit jaar doorgaan in de druilerige regen.Toch vatten een 50-tal moedige wandelaars gewapend met paraplu en regenkledij  de 11-km lange tocht aan doorheen het prachtige Michelbeke. Een appeltje voor de dorst langs het parcours en een natje en droogje bij aankomst werden ons aangeboden door het plaatselijk bestuur.
Dank aan de organisatie !


Dauwtrip 05 september 2010 : Wat was het weer vroeg opstaan, die zondagmorgen ! Maar het was de inspanning waard ! Met zijn 55 werd er verzameld aan het boshuis in de Bosstraat waar Roger, onze gids, ons opwachtte om ons te leiden doorheen de natuur voor een wandeling van ongeveer twee uur.
En de weergoden waren ons weeral eens goed gezind, zodat zowel groot als klein met volle teugen genoten van de ochtendwandeling.
Met knorrende magen en een droge mond werd het eindpunt, de kantine van de Sparta, rond 08h30 bereikt waar een uitgebreid en vooral gezond ontbijt ons opwachtte, inclusief een lekker glaasje sprankelende Cava !
Als blijk van waardering voor Roger die deze taak telkens weer met veel enthousiasme ter harte neemt werd hem een attentie overhandigd, een mandje vol met gerstenat, terwijl zich meteen een aantal kandidaten presenteerden om hem te helpen bij het nuttigen ervan !
De foto’s spreken voor zich, de reacties van de deelnemers waren unaniem positief, zodat we nu al uitkijken naar de volgende editie !

 

Willem Vermandere 23 april 2010 : Op 23 april laatstleden hadden wij Willem Vermandere te gast, kleinkunstenaar die zowel jong als minder jong wist te boeien met zijn bekende en minder bekende nummers.
Willem werd vooral bekend door kleinkunstliedjes in het sappige West-Vlaams, over de dagelijkse dingen, over zijn Westhoek en de verschrikkingen van de grote oorlog.
Soms worden zijn liedjes kritisch over de maatschappij en de kerk. Zijn optredens worden afgewisseld met luchtige en doodernstige, droevige en levenslustige liedjes en muziek en zijn typische spitse 'vertelelementen'.
De foto’s liegen er niet om, het optreden van Willem en zijn orkest werd gewaardeerd en onze vereniging kan dan ook terugblikken op een succesvolle avond ! Dank aan het talrijk opgekomen publiek !
 

Nestkastjes bouwen 07 november 2009 : Op zaterdag 7 november was het verzamelen geblazen in zaal Tempo voor een knutselnamiddag nestkastjes bouwen.
29 kindjes tussen 6 en 12 waren op het appel, gewapend met hamer en vol enthousiasme.
Onder leiding van meester Lieven Naessens (meester Lieven zonder bril en snor zoals hij zichzelf noemde !) kregen de kinderen eerst wat theoretische uitleg in verband met het nut van nestkastjes in de natuur.
Aan de hand van beeldmateriaal werden een aantal vogelsoorten voorgesteld, waarbij de kinderen ook de kans kregen om vragen te stellen en hun eigen ervaringen naar voor te brengen.
Opvallend was de uitgebreide kennis in verband met het onderwerp waarover velen beschikken.

Na een korte pauze waarbij een drankje werd geserveerd werd het tijd om over te gaan tot het èchte werk.
Elke kindje zocht een werkplaatsje en de werkwijze werd stap voor stap uitgelegd door meester Alain, die met kennis van zaken toonde hoe het moest.
Na zwoegen, zweten, veel kromme nagels en nog veel meer lawaai mocht het resultaat gezien worden !
Trots vertrok iedereen huiswaarts, gewapend met een zelfgemaakt meesterstukje dat vast en zeker een plaats zal krijgen in de tuin!
Laat de vogeltjes nu maar komen !!
Dank aan Lieven, Alain en Joeri voor het originele initiatief ! Dank aan de helpende handen die broodnodig waren !


Gewestwandeling Mater 27 september 2009 : Naar jaarlijkse gewoonte nam onze afdeling deel aan de gewestwandeling, dit keer een organisatie van de afdeling Mater.  Met 18 stappers verzamelden wij aan de kerk van Wortegem van waar wij in groep vertrokken richting Mater.
Samen met de deelnemers uit verschillende omliggende gemeenten maakten we een wandeling met keuze tussen 6 of 10 kilometer, dit alles onder een stralende zonnehemel !

Onderweg was er een fotowedstrijd waarbij een aantal kiekjes moesten worden herkend, wat op het einde leidde tot het vormen van een woord.
Bij de rustpauze tracteerden een aantal kindjes van plaatselijke bestuursleden ons op een korte sketch en moesten de mannen onder ons een fysieke proef afleggen, een soort hinkspel met de ogen toe !
Een drankje en een gezond stuk fruit zorgden voor een welgekomen verfrissing.

Het werd een mooie, bij momenten lastige, tocht met prachtige vergezichten en hier en daar èchte kuitenbijters.
Bij aankomst wachtte het bestuur ons op met lekkere boterhammen, en op het zonovergoten terras konden we genieten van een deugddoende dorstlesser.

Als afsluiter trok een onschuldige kinderhand de winnaar van de fotowedstrijd en de prijs ging naar Mieke Vaernewyck-De Vos uit Ooike, iemand uit onze groep, die met drie flessen wijn tevreden huiswaarts keerde.

Dank aan de afdeling Mater!
 

Dauwtrip 13 september 2009 : Bij het begin van een nieuw werkjaar trokken ongeveer 65 moedige vroege vogels de stapschoenen aan om nog voor dag en dauw te genieten van de stilte van de morgen en de langzaam opkomende zon. En ook dit jaar hadden we geluk wat het weer betreft, bijna geen wind, zachte temperatuur, kortom, ideaal om op dit onmogelijk vroege ochtenduur een stapje in de wereld te zetten in onze eigen mooie omgeving.
De tocht vatte aan in de Stoofstraat vanwaar Roger Baert ons leidde doorheen veld en wei voor een fikse ochtendwandeling van ongeveer anderhalf uur.
Terwijl wij konden genieten van deze ochtendgymnastiek werkten onze mannelijke bestuurleden zich in het zweet om ons te verrassen met een deugddoend ontbijt.
En ja, ze kunnen er wat van ! Een heerlijk glaasje fruitsap, spek met eieren, verse fruitsla… niets ontbrak en zowel klein als groot lieten het zich smaken.
De foto’s liegen er niet om, het werd een geslaagde editie van een leuke activiteit die zeker nog voor herhaling vatbaar is.
We kunnen eindigen met het gezegde dat de afwezigen ongelijk hadden !
 

Babymassage 20 juni 2009 : Om de  kersverse ouders en grootouders onder onze leden te betrekken in onze activiteiten, kwamen wij binnen het bestuur op het idee om een cursus “babymassage” te organiseren. Het werd een heel aangename namiddag, vijf baby’s tussen 6 weken en 1 jaar oud genoten met volle teugen van de massage. Ook mama, papa, en oma vonden het een schitterende ervaring.
Wij deden beroep op een kinesiste die reeds jaren ervaring heeft in het geven van dergelijke massage. Na een kort theoretisch gedeelte waarbij het ontstaan van de babymassage en het nut ervan werd toegelicht, ging ze over tot de praktijk, en bracht ze de ouders de technieken bij.
De reacties van de baby’s waren mooi om zien, af en toe werd er op het gezichtje een lach getoverd, doch ook huilbuien hoorden erbij, waarvoor de kinesiste ook had gewaarschuwd en wat niet als abnormaal moet beschouwd worden !
Eén baby’tje genoot zodanig  dat het prompt in slaap viel met een zalige glimlach op het gezichtje !
Na afloop was er nog een gezellige babbel met een kop koffie en een stukje taart.
Voortgaande op de reacties van de ouders en oma’s, is dit zeker voor herhaling vatbaar!

Gespreksavond Lieve Blancquaert 27 februari 2009 : Op vrijdag 27/2/2009 kregen wij het bezoek van Lieve Blancquaert,bekend als fotografe voor diverse dag-en weekbladen, die ons op een boeiende en aangename wijze haar belevenissen vertelde omtrent haar reis naar Afghanistan, dit onder het thema  van haar boek “Insjallah, Mevrouw,ontmoetingen (z)onder de burka”.
Ze vertelde over haar ontroerende, onthutsende, geheime en exclusieve ontmoetingen aan het kraam- en het bruidsbed, in de keuken en de slaapkamer, op huwelijks-en geboortefeesten, tot in de vrouwengevangenis van Kaboel
.
Haar verhaal werd door het publiek gesmaakt, ruim 80 geïnteresseerden waren op de afspraak.
Kortom, een geslaagde activiteit, voor herhaling vatbaar!
 Sinterklaas op huisbezoek 6 december 2008 : de goede Sint kwam op huisbezoek op 6 december. Onze fotograaf was er natuurlijk bij om wat kiekjes te maken.

Wokavond 11 november 2008 : Jawel hoor, een kookavond voor mannen. Ze mochten zich eens goed uitleven tijdens het wokken. Via deze link vind je ook nog eens de recepten.

Dauwtrip 21 september 2008 : Het was weer een prettige wandeling die zondagmorgen. De foto's spreken voor zich.
Achteraf konden we genieten van een gezond en lekker ontbijt.

Mosselfestijn 10 februari 2008 : De vijftiende editie van het mosselfestijn is voorbij. We blikken terug op een geslaagd etentje, met 472 aanwezigen die proefden van de heerlijke mosselen of vol-au-vent. De zon was van de partij, er kon zelfs buiten worden geaperitiefd, en dat midden februari! Dank aan alle aanwezigen en een pluim op de hoed van alle medewerkers !!

Sneukeldropping 25 januari 2008 : Een schitterend idee van Jürgen om een sneukeldropping te organiseren. Vier groepen van een tiental personen meldden zich die vrijdagavond aan in taverne Bouvelo Bouverie. Ze vertrokken er voor een tocht van een tiental kilometer door de donkere bossen waar de juiste weg moest worden gevonden,  voortgaande op tips en aanwijzingen waarbij soms goed moest worden nagedacht.
Onderweg werden we hier en daar opgewacht door welwillende bevoorraders die ons voorzagen van meer dan voldoende spijs en drank om hongerige magen en droge levers tevreden te stellen.
De stijd was bikkelhard, en de overwinning kwam er niet zomaar. Aan de hand van gevonden letters moest op het eind van de avond een niet al te gemakkelijk 14-letter woord gevonden worden, wat heel wat hoofd-en denkwerk vroeg, getuige hiervan de bijgaande foto’s ! En dat er strevers in de groep zaten was overduidelijk ! Maar eind goed, al goed, en zoals Martine wijselijk opmerkte na het bekend maken van de winnaar, was er uiteindelijk maar één grote overwinner die avond, namelijk onze plaatselijke gezinsbond, die het jaar had ingezet met een leuke activiteit !Kindernamiddag 29 oktober 2007 : Het was terug een zeer leuke namiddag voor de kinderen. Zoals uit bijgevoegd blijft, was het een echt interactief circus.
 

Dauwtrip 09 september 2007 : wat was het weer vroeg opstaan, die zondagmorgen. Maar het loonde de moeite. Een prachtige wandeling werd afgesloten met een stevig (en zeer verzorgd) ontbijt.

Bezoek Champagnestreek Reims 22 september 2007 : een zeer geslaagde uitstap was het, die zaterdag. Hier vind je alvast enkele sfeerfoto's terug. Santé !

Cursus babymassage 9 juni 2007 : een interessante namiddag voor de mama's, maar zeker ook voor de papa's. Geniet nog even na van de leuke foto's.

Poppenspel 24 maart 2007 : een leuke namiddag was het daar in zaal Tempo. Jan Klaassen en Katrijn voerden er het woord en een orgelman leidde het geheel.

Mosselfestijn 11 februari 2007 : het was alweer een geslaagde editie van ons mosselfestijn. Zowel de mosseltjes als de vol-au-vent waren heerlijk. Dank aan allen die gekomen zijn om te smullen van al dit lekkers, en hopelijk tot volgend jaar !

Kindercarnaval 3 februari 2007 : het was een succes met "papa Chico". De kinderen amuseerden zich kostelijk met een professionele act, verzorgd door papa Chico himself. Bijgaande foto’s zijn daar een bewijs van.Sinterklaas op huisbezoek 2 en 3 december 2006
: de goede Sint kwam op huisbezoek in het weekend van 2 en 3 december.
We waren er natuurlijk bij om wat foto's te maken.

Kaasavond 4 november 2006 : de kaasavond in de 'Pierlepijn' te Oudenaarde was een voltreffer. De presentatie was heel leerrijk. Het smullen ook natuurlijk !

Kooknamiddag 28 oktober 2006 : de kooknamiddag was een geweldig succes. Al die enthousiaste koks in spé. Een echt leuke bedoening was het. De afwezigen hadden weer al eens ongelijk.

Gewestwandeling 24 september 2006 : de gewestwandeling was alweer een schot in de roos, getuige daarvan de vele deelnemers. We noteerden 108 inschrijvingen. Op het einde van de dag keerde iedereen moe, maar tevreden huiswaarts.

Dauwtrip 3 september 2006 : onze dauwtrip werd georganiseerd in de Spitaalbossen te Wortegem. Er waren ongeveer een 50-tal deelnemers. De wandeling werd besloten met een luxe ontbijt, gratis voor de leden. Opnieuw afspraak in de lente van 2007 !!! Je kan nog even nagenieten bij het bekijken van de foto's.